Britský premiér prerušil kvôli Sýrii dovolenku, USA zvažujú všetky možnosti

NETKY.SK • 26 August 2013, 15:20 • 2 min
Britský premiér prerušil kvôli Sýrii dovolenku, USA zvažujú všetky možnosti

LONDÝN - Britský premiér David Cameron prerušil svoju dovolenku a bude predsedať Národnej bezpečnostnej rade, ktorá bude rokovať o reakcii Británie na údajný útok chemickými zbraňami v Sýrii, citovala dnes vládny zdroj agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Vrátil sa, vzhľadom na všeobecnú situáciu v Sýrii.... a aby tu bol počas diskusie o všetkých možných variantoch," uviedol zdroj pre Reuters. Americký minister obrany Chuck Hagel dnes povedal, že Spojené štáty by pristúpili k akcii voči Sýrii iba v súlade s medzinárodným spoločenstvom a s právnym zdôvodnením, v reakcii na údajné útoky chemickými zbraňami v Damasku. Hagel sa vyjadril počas návštevy Indonézie a odmietol uviesť, aké vojenské možnosti Biely dom zvažuje a či je, podľa jeho názoru, vojenská reakcia USA pravdepodobná.

"USA zvažujú všetky možnosti v súvislosti so situáciou v Sýrii. Spolupracujeme s našimi spojencami a medzinárodným spoločenstvom," vyhlásil na tlačovej konferencii v Jakarte. "Analyzujeme spravodajské informácie. A dostaneme sa k faktom. A ak dôjde k akejkoľvek akcii, bude to spoločne s medzinárodným spoločenstvom a v rámci právneho zdôvodnenia," citovala ho agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona