Britský premiér po skončení olympiády: "Boli to bezpečné hry"

NETKY.SK • 13 August 2012, 11:05 • 2 min
Britský premiér po skončení olympiády: "Boli to bezpečné hry"

Britský premiér po skončení olympiády: "Boli to bezpečné hry"

slovakia

left justify in out

img

Britský premiér David Cameron v pondelok vyhlásil, že Londýn hostil "bezpečnú" olympiádu. Zároveň sa poďakoval dobrovoľníkom, armáde a polícii za pretvorenie Hier XXX. olympiády na "úspešnú globálnu reklamu Veľkej Británie".
      Obavy o bezpečnosť a hrozba protestov či útokov prenasledovali organizátorov až do začiatku najväčšieho športového festivalu a ešte sa vystupňovali po tom, čo vysvitlo, že počet bezpečnostných pracovníkov je nedostatočný. Na scénu tak prišla armáda, pričom išlo o najväčšiu bezpečnostnú operáciu Britov v mierových časoch. "Vášeň a profesionálny prístup dobrovoľníkov sa snúbil s fantastickou prácou ozbrojených síl a polície. Neúnavne pracovali tak, aby boli tieto hry bezpečné," vyhlásil Cameron.
      Podľa politika, ktorého vláda čelila kritike ohľadne príprav a nákladov v súvislosti s organizáciou OH, olympiáda pomohla krajine ukázať zvyšku sveta to najlepšie, čím disponuje. Británia obsadila v medailovom rebríčku tretie miesto za USA a Čínou, čo je jej najlepší výsledok za posledných 104 rokov. Aj vďaka tomu sa nevenovala toľká pozornosť dôsledkom hospodárskej krízy a nepopularite Cameronovho kabinetu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona