Britský premiér kritizoval ruské nálety v Sýrii, Asada označil za mäsiara

NETKY.SK • 4 Október 2015, 12:05 • 2 min
Britský premiér kritizoval ruské nálety v Sýrii, Asada označil za mäsiara

MANCHESTER - Britský premiér David Cameron dnes povedal, že rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina spustiť vojenské operácie na podporu režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada bolo strašnou chybou.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters.

 

"Podporujú mäsiara Asada, čo je z ich hľadiska aj z hľadiska celého sveta strašná chyba. V danej oblasti to spôsobí ešte väčšiu nestabilitu," povedal v rozhovore pre televíznu stanicu BBC počas výročného zjazdu Konzervatívnej strany, ktorý sa tento rok koná v anglickom meste Manchester.

 

"Väčšina ruských vzdušných útokov, ako sme doposiaľ mali možnosť vidieť, sa uskutočnila v tých oblastiach Sýrie, ktoré neovláda Islamský štát (IS), ale odporcovia režimu (sýrskeho prezidenta Bašára Asada)", dodal Cameron.

 

Ruské letectvo začalo v stredu útočiť na ciele v Sýrii, čo podľa agentúry Reuters spôsobilo dramatickú eskaláciu zahraničnej angažovanosti v tamojšom konflikte.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies