Britský premiér Johnson prirovnáva boj s koronavírusom k boju proti nacizmu

NETKY.SK • 8 Máj 2020, 10:07 • 2 min
Britský premiér Johnson prirovnáva boj s koronavírusom k boju proti nacizmu

LONDÝN - Premiér Veľkej Británie prirovnal v liste adresovanom vojnovým veteránom k 75. výročiu Dňa víťazstva nad fašizmom boj Británie proti novému koronavírusu k boju proti nacizmu počas druhej svetovej vojny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Silné slová premiéra 

Johnson veteránom povedal, že boli "jednoducho najvýznamnejšou generáciou Britov, ktorá kedy žila", a že sa na nich nikdy nezabudne.

 

Oslavy dnes nie sú možné 

"Počas tohto výročia sme zapojení do nového boja proti koronavírusu, ktorý si vyžaduje rovnaký duch národného úsilia, aký ste ukázali pred 75 rokmi," napísal Johnson v liste pre veteránov. Dodal, že vzhľadom na aktuálnu situáciu spojenú s pandémiou COVID-19 nie je síce možné uskutočniť vojenské prehliadky a oslavy v uliciach, ani prijímať návštevy rodiny či priateľov, avšak veteránom vyjadril vďaku a prísľub, že nikdy neupadnú do zabudnutia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Boris Johnson (@borisjohnsonuk),

 

Británia si koniec vojny pripomína v piatok 

Britská vláda presunula štátny sviatok oslavujúci koniec druhej svetovej vojny v Európe, ktorý sa v krajine slávi začiatom mája a väčšinou pripadne na prvý májový pondelok, na piatok, aby tak ľuďom umožnila pripomenúť si tieto dôležité udalosti. V piatok večer vystúpi s príhovorom pri príležitosti 75. výročia porážky nacistického Nemecka v druhej svetovej vojne britská kráľovná Alžbeta II.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nicki (@nickinoo88),

 

Najviac postihnutá európska krajina 

V Británii evidujú viac než 30 000 úmrtí na koronavírus SARS-CoV-2, čo je najviac smrteľných obetí spomedzi krajín Európy. Premiér Johnson vo štvrtok členom vládnom kabinetu povedal, že vláda musí obmedzenia zmierňovať "s maximálnou obozretnosťou".

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies