Britský premiér Cameron si ponechá niekoľkých kľúčových ministrov

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 19:30 • 2 min
Britský premiér Cameron si ponechá niekoľkých kľúčových ministrov

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes oznámil, že si v novom kabinete ponechá niekoľkých kľúčových ministrov, informovala agentúra DPA po tom, čo konzervatívci presvedčivo zvíťazili v parlamentných voľbách.

slovakia

left justify in out

George Osborne tak zostane na poste ministra financií. Vo funkcii pôsobil počas prvého, päťročného Cameronovho funkčného obdobia. Okrem iného dohliadal na zotavenie ekonomiky v dôsledku finančnej krízy, informovala agentúra Reuters.
     

Cameron oznámil, že si ponechá aj ministerku vnútra Theresu Mayovú. Taktiež pôsobila v tejto funkcii v rokoch 2010-2015.
     

Na svojom poste ministra zahraničných vecí zostane Philip Hammond. Vo funkcii pôsobil od júla 2014 a pravdepodobne bude hrať kľúčovú úlohu v Cameronovom pláne prerokovať vzťahy Británie s Európskou úniou. Cameron totiž sľúbil usporiadať do konca roka 2017 referendum o členstve Británie v EÚ.
     

Cameron si ponechá aj ministra obrany Michaela Fallona, ktorého do funkcie menoval taktiež v júli 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies