Britský premiér Cameron sa nezúčastní na olympijských hrách v Soči

NETKY.SK • 30 Január 2014, 09:43 • 2 min
Britský premiér Cameron sa nezúčastní na olympijských hrách v Soči

LONDÝN - Britský premiér David Cameron sa vo februári nezúčastní na olympijských hrách v ruskom Soči, uviedol v stredu jeho hovorca.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov to neumožňuje jeho program a britskí lídri na toto podujatie zvyčajne nechodia. Cameron je pod tlakom gejov a ľudskoprávnych aktivistov, aby Soči bojkotoval, čo by podľa nich podporilo ich kampaň proti ruskej legislatíve o homosexualite. Hovorca však odmietol povedať, či neúčasť znamená priamo ignorovanie prezidenta Vladimira Putina, a dodal, že si dokonca nie je istý formálnym pozvaním britského lídra. Britská delegácia podľa neho bude zahŕňať predstaviteľov ministerstva kultúry a športu ako aj princeznú Annu, dcéru kráľovnej Alžbety.

Aktivisti z celého sveta vyzvali na bojkot ZOH v Soči pre obavy z poškodzovania životného prostredia, porušovania ľudských práv a protihomosexuálny zákon. Do Soči sa chystajú viacerí predstavitelia štátov vrátane čínskeho prezidenta Sia Ťin-pchinga. Chýbať však budú napríklad americký prezident Barack Obama, hlava Francúzska François Hollande či nemecký prezident Joachim Gauck. Do Soči sa nechystá ani fínsky minister športu Paavo Arhinmaki či švédska ministerka kultúry a športu Lena Adelsohnová-Liljerothová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies