Britský premiér Cameron s rodinou navštívil kráľovnú, prijala jeho demisiu

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 19:02 • 2 min
Britský premiér Cameron s rodinou navštívil kráľovnú, prijala jeho demisiu

LONDÝN - Britský premiér David Cameron sa dnes definitívne rozlúčil s rezidenciou na Downing Street 10 a sprevádzaný manželkou a troma deťmi navštívil kráľovnú v Buckinghamskom paláci, ktorej oficiálne odovzdal svoju rezignáciu. Informuje o tom stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Buckinghamský palác potvrdil, že kráľovná Alžbeta II. jeho demisiu prijala. Ihneď nato dorazila do kráľovského paláca nová predsedníčka Konzervatívnej strany Theresa Mayová, ktorú kráľovná poverí zostavením novej vlády. Po audiencii u kráľovnej sa Mayová vyjadrí pre médiá pred rezidenciou na Downing Street 10. BBC spomenula, že Cameronovci sa zbalili už v utorok.

 

Cameron sa vo svojom poslednom vyjadrení pre médiá pred cestou za Alžbetou II. vyhol akejkoľvek zmienke o tzv. brexite. "Nebola to ľahká cesta a, samozrejme, každé naše rozhodnutie nebolo správne, ale verím, že opúšťame našu krajinu silnejšiu," citovala agentúra DPA jeho slová pred odovzdaním moci svojej nástupkyni.

 

"Bolo to privilégium slúžiť krajine, ktorú ľúbim," zverejnil Cameron na Twitteri cestou do kráľovského paláca. "Verím, že Theresa poskytne silné a stabilné vedenie," povedal predtým.

Počas svojej rozlúčky v parlamente dnes Cameron informoval, že bude pracovať ako poslanec za svoj volebný obvod.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies