Britský premiér blahoželal k víťazstvu v referende šéfovi škótskej NIE kampane

NETKY.SK • 19 September 2014, 07:22 • 2 min
Britský premiér blahoželal k víťazstvu v referende šéfovi škótskej NIE kampane

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes zablahoželal Alistairovi Darlingovi, ktorý viedol kampaň proti nezávislosti Škótska, keďže podľa neúplných výsledkov sa Škóti jasnou väčšinou hlasov vyjadrili pre zotrvanie v únii s Veľkou Britániou. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Hovoril som s Alistairom Darlingom a zablahoželal som mu k dobre vybojovanej kampani," uviedol Cameron na Twitteri. Očakáva sa, že v televíznom vystúpení privíta výsledky referenda z londýnskeho úradu vlády približne okolo 8.00 h SELČ.
      

Po zrátaní odovzdaných hlasov v 29 z 32 volebných obvodov sa 55,4 percenta voličov vyjadrilo proti odtrhnutiu, za ktoré hlasovalo 44,6 percenta voličov. Volebná účasť dosiahla 84,5 percenta, informovala BBC. Proti nezávislosti, na rozdiel od Glasgowa, hlasovali aj veľké mestá Edinburgh a Aberdeen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies