Britský parlament schválil rozšírenie londýnskeho letiska Heathrow o novú dráhu

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 07:07 • 2 min
Britský parlament schválil rozšírenie londýnskeho letiska Heathrow o novú dráhu

LONDÝN - Britský parlament odsúhlasil v pondelok plán rozšíriť londýnske letisko Heathrow, ktoré je už teraz najväčším v Európe.

slovakia

left justify in out

Vybudovanie tretej vzletovej a pristávacej dráhy označila britská vláda za najdôležitejšie rozhodnutie v oblasti dopravy pre súčasnú generáciu.

 

Členovia parlamentnej Dolnej snemovne viedli o tomto projekte s nákladmi dosahujúcimi 14 miliárd libier (15,9 miliardy eur) zdĺhavú rozpravu, na čo ho v neskorých večerných hodinách schválili v pomere 415 ku 119 hlasom.

 

Rozhodnutiu prechádzalo niekoľko desaťročí uvažovania a sporov o tom, ako rozšíriť letiskovú kapacitu v juhovýchodnom Anglicku. Ľudia žijúci v okolí letiska i ochrancovia životného prostredia namietajú voči vybranému riešeniu, keďže sa obávajú znečistenia, hluku a zničujúceho vplyvu na miestne komunity. Na základe toho bude projekt zrejme napadnutý na súdoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies