Britský parlament sa mimoriadne zíde, aby si uctil zavraždenú poslankyňu Jo Coxovú

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 16:42 • 2 min
Britský parlament sa mimoriadne zíde, aby si uctil zavraždenú poslankyňu Jo Coxovú

LONDÝN - Britská vládnuca Konzervatívna strana sa dohodla na zvolaní parlamentu, ktorý má prestávku v rokovaniach, na pondelok, aby vzdal poctu zavraždenej labouristickej političke Jo Coxovej. Stalo sa tak na podnet opozičnej Labouristickej strany, povedal dnes predseda labouristov Jeremy Corbyn.

slovakia

left justify in out

Na spomienkovej akcii za zavraždenú, na ktorej sa zúčastnil aj premiér David Cameron, v Coxovej volebnom obvode v obci Birstall v grófstve West Yorkshire označil Corbyn útok na poslankyňu za "akt nenávisti", ktorý predstavoval "útok na demokraciu".

 

Corbyn uviedol, že požiadal o zvolanie parlamentu, aby umožnil politikom vzdať poctu labouristickej poslankyni "v mene každého v tejto krajine, kto si cení demokraciu... zbavenú takej brutality, akú zakúsila Jo".

 

"Na jej pamiatku nedovolíme týmto ľuďom, ktorí šíria nenávisť a jed, aby rozdelili našu spoločnosť, posilníme našu demokraciu, posilníme našu slobodu slova," citovala ho BBC.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona