Britský ošetrovateľ vyliečený z eboly sa chce vrátiť do západnej Afriky

NETKY.SK • 16 Október 2014, 11:38 • 2 min
Britský ošetrovateľ vyliečený z eboly sa chce vrátiť do západnej Afriky

LONDÝN - Britský ošetrovateľ, ktorý sa vyliečil z eboly, sa chce vrátiť do západnej Afriky, aby naďalej pomáhal v boji proti epidémii. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Je tam stále veľa práce a ja som v rovnakom alebo lepšom stave než vtedy, keď som sa prvýkrát rozhodol tam ísť," povedal 29-ročný Will Pooley z anglického Suffolku pre televíziu Sky News. Preňho samotného išlo vtedy i teraz o ľahké rozhodnutie, aj keď priatelia a rodina si robia starosti.

 

Pooley sa nakazil ebolou ako ošetrovateľ v Sierre Leone. V londýnskej nemocnici ho liečili experimentálnym liekom ZMapp a po vyliečení začiatkom septembra prepustili.

 

Dnes by do Sierry Leone mal doraziť zdravotný tím britskej armády. Celkovo 91 špeciálne vyškolených lekárov, ošetrovateľov a expertov na infekčné choroby má prevádzkovať liečebné centrum. V krajine sa už nachádza 40 britských vojakov, ktorí budú pracovať v zariadení s 92 lôžkami. Britská národná zdravotnícka služba (NHS) hľadá medzi svojimi pracovníkmi dobrovoľníkov na vyslanie do západnej Afriky. Dosiaľ ich záujem prejavilo vyše 600, dodáva DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies