Britský najvyšší súd sa odmietol zaoberať odvolaním rodičov chorého batoľaťa

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 17:23 • 2 min
Britský najvyšší súd sa odmietol zaoberať odvolaním rodičov chorého batoľaťa

LONDÝN - Britský najvyšší súd sa odmietol zaoberať odvolaním matky a otca smrteľne chorého 23-mesačného Alfieho Evansa, ktorého chcú vziať do Talianska na liečbu.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie súdu oznámené v piatok je ďalšou čiastkovou prehrou rodičov batoľaťa. Tí totiž vedú zdĺhavý právny spor s Detskou nemocnicou Aldera Heya v anglickom meste Liverpool ohľadom ďalšej starostlivosti o chlapca. Tamojší lekári tvrdia, že jeho zdravotný stav je nezvratný a preprava Alfieho do Ríma by bola nesprávna a márna.

 

Rozhodnutie najvyššieho súdu znamená, že skorší verdikt odvolacieho súdu zostáva v platnosti - ten potvrdil závery súdov nižšieho stupňa, že letecký prevoz batoľaťa do Ríma na liečbu by bol zbytočný, teda uprednostnili odpojenie prístrojov na podporu chlapcovho života.

 

Alfie je v "polovegetatívnom stave", čo je dôsledok degeneratívnej neurologickej choroby, ktorú lekári nie sú schopní s určitosťou identifikovať. Pápež František sa v nedeľu modlil za Alfieho a ďalších pacientov, ktorí trpia rôznymi vážnymi ochoreniami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies