Britský moderátor a prírodovedec David Attenborough sa dožíva 90 rokov

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 10:10 • 2 min
Britský moderátor a prírodovedec David Attenborough sa dožíva 90 rokov

LONDÝN - Britský moderátor a prírodovedec David Attenborough sa dožíva dnes 90 rokov. Informuje o tom spravodajský portál Sky News. Sir David sa preslávil najmä svojimi deviatimi sériami televíznych dokumentov s názvom Life, ktoré komplexne spracúvajú život zvierat a rastlín na Zemi.

slovakia

left justify in out

Rodák z Londýna vyštudoval zoológiu a geológiu na Cambridgeskej univerzite. Dva roky slúžil v Britskom kráľovskom námorníctve, začiatkom 50. rokov sa začala jeho dlhodobá spolupráca so stanicou BBC, pre ktorú pripravil mnohé náučné programy ako Animal Patterns, Zoo Quest, Adventure, Civilisation či Planet Earth.


"Spoznávať a pochopiť prírodný svet je jedným z najväčších darov, aké ľudia môžu dostať. Ak stratíme spojenie s prírodou, stratíme samých seba. Mal som veľkú výsadu, že som mohol cestovať a objavovať nekonečnú rozmanitosť života na našej planéte a zdieľať to s publikom po celom svete," uviedol Attenborough.


Attenborough je držiteľom mnohých čestných titulov a ocenení vrátane cien BAFTA, Michael Faraday Prize alebo Fonseca Prize. V roku 2002 ho zaradili medzi 100 najväčších Britov. Pomenovali po ňom aj niekoľko živočíšnych a rastlinných druhov. Jeho bratom bol filmový režisér a herec Richard Attenborough.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies