Britský minister zdravotníctva si želá viac lekárov Britov než cudzincov

NETKY.SK • 5 Október 2016, 09:46 • 2 min
Britský minister zdravotníctva si želá viac lekárov Britov než cudzincov

LONDÝN - Britský minister zdravotníctva Jeremy Hunt sa zaviazal zvýšiť počet študentov medicíny v krajine. Spojené kráľovstvo sa tak má stať sebestačnejšie, pokaľ ide o zdravotnícky personál.

slovakia

left justify in out

Hunt by dal radšej oveľa viac príležitostí na získanie práce mladým absolventom, než prijímal lekárov zo zahraničia, povedal dnes na zjazde Konzervatívnej strany.

 

Šéf rezortu zdravotníctva v tejto súvislosti oznámil, že od roku 2018 plánuje 25-percentné zvýšenie počtu študentov prijímaných na miestne lekárske školy.

 

Agentúra AP pripomenula, že nárast počtu britských absolventov by mohol ohroziť pracovné miesta zahraničných lekárov, keďže 25 percent zdravotníkov pochádza z cudziny.

 

Lekári pochádzajúci zo štátov Európskej únie a aktuálne pracujúci v Spojenom kráľovstve o prácu neprídu ani po tom, ako jeho krajina vystúpi z EÚ, uistil Hunt.

 

Myšlienky ministra zdravotníctva podporila aj britská premiérka Theresa Mayová, ktorá by rovnako ako on privítala v Národnej zdravotnej službe viac britských lekárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona