Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond pricestoval na Kubu

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 09:41 • 2 min
Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond pricestoval na Kubu

HAVANA - Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond pricestoval vo štvrtok večer na návštevu Kuby. Ide o prvú cestu šéfa britskej diplomacie do Havany od roku 1959, keď na Kube prebehla komunistická revolúcia. Informoval o tom dnes webový portál denníka The Guardian.

slovakia

left justify in out

Hammond sa zúčastní série stretnutí, na ktorých bude s tamojšími predstaviteľmi rokovať o spoločenských a ekonomických zmenách, ale aj o dodržiavaní ľudských práv či boji proti vírusu zika. Podpíše i dohody o spolupráci medzi oboma krajinami v oblasti energetiky, kultúry a vzdelávania.


"Británia a Kuba majú síce veľmi odlišný pohľad na svet a spôsob vládnutia, Havana však vstupuje do éry význačných spoločenských a hospodárskych zmien. Preto sa teším, že môžem kubánskej vláde i tamojšiemu ľudu predstaviť vôľu Spojeného kráľovstva nadviazať nové vzťahy," povedal minister.


Hammond pricestoval do Havany z Kolumbie, kde svoje turné začal po štátoch Južnej a Strednej Ameriky. Jeho historická návšteva sa uskutočňuje krátko nato, ako Kubu v rámci otepľovania diplomatických vzťahov navštívil aj prezident USA Barack Obama. Išlo o prvú návštevu úradujúceho šéfa Bieleho domu na Kube od roku 1928.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona