Britský minister rezignoval pre kauzu šikanovania v Konzervatívnej strane

NETKY.SK • 29 November 2015, 09:20 • 2 min
Britský minister rezignoval pre kauzu šikanovania v Konzervatívnej strane

LONDÝN - Britský minister pre medzinárodný rozvoj Grant Shapps odstúpil v sobotu z funkcie v súvislosti s kauzou údajného šikanovania v Konzervatívnej strane.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Shapps poslal list so svojou rezignáciou premiérovi Davidovi Cameronovi, v ktorom okrem iného uviedol, že "konečná zodpovednosť by mala byť na mne". Shapps bol do volieb v máji 2015 predsedom Konzervatívnej strany.

 

Škandál vypukol v súvislosti so smrťou mladého aktivistu Eliotta Johnsona, ktorého v septembri vo veku 21 rokov našli mŕtveho na železničnej trati. Mladík, ktorý pravdepodobne spáchal samovraždu, predtým obvinil organizátora mládežníckeho krídla konzervatívcov Marka Clarkea zo šikanovania.

 

Clarke obvinenia odmieta, ale zo strany bol vylúčený po tom, ako ho zo šikanovania, sexuálneho obťažovania a vydierania obvinili aj ďalší konzervatívci. Na Shappsa sa zniesla vlna kritiky za to, že ignoroval podnety zo strany šikanovaných činovníkov strany ohľadom Clarkeových praktík.

 

"Hoci strana ani ja sám som nenašiel žiadne písomné záznamy o šikanovaní, sexuálnom zneužívaní alebo vydieraní, ktoré by boli doručené do úradu predsedu v období pred voľbami, nemôžem sa zbaviť pocitu, že ten nepretržitý prúd menších a miernejších podnetov mal spustiť poplach asi už skôr," napísal Shapps v liste.

 

Cameron v sobotu vyhlásil, že Johnsonova smrť "je tragickou stratou talentovaného mladého života" a že v strane prebehne prešetrovanie pod dohľadom nezávislého právnika.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies