Britský minister Osborne vyzval podnikateľov, aby hovorili o obavách z brexitu

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 15:37 • 2 min
Britský minister Osborne vyzval podnikateľov, aby hovorili o obavách z brexitu

LONDÝN - Britský minister financií George Osborne dnes vyzval pro-európskych podnikateľov v krajine, aby nahlas hovorili o svojich obavách z tzv. brexitu, vystúpenia Británie z Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

Prieskumy totiž naznačujú, že euroskeptickí stúpenci odchodu začínajú mať prevahu nad zástancami členstva v EÚ. Informovala o tom agentúra Bloomberg. "Ľudia, ktorí majú obavy, alebo podnikatelia či investori, ktorých znepokojujú vyhliadky Británie po vystúpení z EÚ by mali o tom nahlas rozprávať," povedal dnes Osborne v rozhovore pre televíznu stanicu Bloomberg Television. Dodal, že podnikatelia by sa teraz nemali iba nečinne prizerať.

 

Jeho výzva prichádza v čase, keď sa bývalý premiér a šéf opozičnej Labouristickej strany Gordon Brown pripravuje znova spustiť kampaň za zotrvanie Británie v EÚ. Osbornova Konzervatívna strana je v otázke brexitu rozdelená na dva tábory - stúpencov aj odporcov.

 

Labouristi dúfajú, že sa im podarí presvedčiť tých voličov, ktorí sa zatiaľ nerozhodli, ako budú hlasovať v referende 23. júna. Prieskumy naznačujú, že výsledok bude veľmi tesný. Na otázku, či zostane ministrom financií aj v prípade, že voliči sa rozhodnú pre odchod z únie Osborne uviedol, že bude mať veľa práce a predmetom referenda nie je jeho pôsobenie vo funkcii, ale ekonomická budúcnosť Spojeného kráľovstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies