Britský minister obrany Fallon: Pracujeme s hypotézou, že útok je prepojený s islamským terorizmom

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 11:40 • 2 min
Britský minister obrany Fallon: Pracujeme s hypotézou, že útok je prepojený s islamským terorizmom

LONDÝN - Polícia zatiaľ pracuje s predpokladom, že stredajší útok v Londýne bol je nejakým spôsobom prepojený s "islamským terorizmom". Pre televíznu stanicu BBC to dnes uviedol britský minister obrany Michael Fallon.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Britská polícia podľa neho len v minulom roku predišla desiatkam útokov, avšak práve takémuto typu útoku uskutočneného tzv. vlkom-samotárom, pri ktorom sú použité predmety každodenného života, je omnoho ťažšie zabrániť. Dodal, že bezpečnostné opatrenia v parlamente budú teraz prehodnotené, avšak budova nemôže byť hermeticky uzatvorená.

 

Obetiam stredajšieho útoku vzdali dnes hold viaceré londýnske inštitúcie minútou ticha, ktorá sa uskutočnila o 10.33 h SEČ.

 

Na Trafalgarskom námestí sa dnes večer o 18.00 h miestneho času (19.00 h SEČ) uskutoční pietny sprievod na pamiatku obetí.

 

"Pridajte sa k nám, o 18.00 h (miestneho času) si na Trafalgarskom námestí spomenieme na obete včerajšieho útoku a postavíme sa proti terorizmu," napísal na sociálnej sieti Twitter londýnsky primátor Sadiq Khan.

 

Polícia medzičasom zverejnila identitu jednej z obetí útoku. Tou je štyridsiatnička, učiteľka španielčiny Aysha Fradeová, ktorá pracovala v škole DLD College nachádzajúcej neďaleko Westministerského mosta a čase útoku sa ponáhľala vyzdvihnúť svoje deti zo školy.

 

Útočník v stredu na londýnskom Westminsterskom moste najprv narazil do ľudí na chodníku a následne nožom dobodal policajta hliadkujúceho pred sídlom britského parlamentu. Policajti ho postrelili, neskôr svojim zraneniam podľahol. Okrem neho pri čine zahynuli traja ľudia vrátane dobodaného policajta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies