Britský minister obchodu nemá obavy z brexitu bez dohody

NETKY.SK • 3 September 2018, 09:05 • 2 min
Britský minister obchodu nemá obavy z brexitu bez dohody

LONDÝN - Minister zahraničného obchodu Veľkej Británie Liam Fox odmieta podporiť varovanie šéfa britského rezortu financií Philipa Hammonda, podľa ktorého brexit bez dohody by mohol poškodiť ekonomiku krajiny.

slovakia

left justify in out

Analytici britského ministerstva financií odhadli, že v prípade brexitu bez dohody by sa vláda krajiny do roku 2033 zadĺžila o približne 80 mld. libier (GBP) viac. Odchod z EÚ bez dohody by podľa britského rezortu financií okrem toho v najbližších 15 rokoch ubral hrubému domácemu produktu (HDP) krajiny 7,7 percenta.

"Predstavu, že dokážeme na 15 rokov predpovedať, aké bude naše požičiavanie si, je trochu ťažké stráviť," povedal britský minister zahraničného obchodu pre BBC. Na otázku, či súhlasí so šéfom rezortu financií, Liam Fox odpovedal: "Neverím, že je možné predpovedať HDP na obdobie 15 rokov".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies