Britský minister financií ustúpil od plánov dosiahnuť do roku 2020 rozpočtový prebytok

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 09:09 • 2 min
Britský minister financií ustúpil od plánov dosiahnuť do roku 2020 rozpočtový prebytok

LONDÝN - Britský minister financií George Osborne ustúpil od pôvodného plánu dosiahnuť do roku 2020 rozpočtový prebytok. Dôvodom je neistota po referende o odchode Veľkej Británie z Európskej únie, ktorá sa podľa ministra odrazí na výkone ekonomiky. Informoval o tom portál RTTNews.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ako povedal guvernér Bank of England, výsledky referenda môžu spôsobiť ekonomike výrazný šok," uviedol koncom tohto týždňa Osborne, s tým, že vývoj ekonomiky a pracovné miesta budú závisieť od toho, ako vláda na túto situáciu zareaguje.

 

Už pred rozhodnutím Britov v prospech brexitu ekonómovia vyjadrili pochybnosti v súvislosti s vládnymi plánmi dosiahnuť do roku 2020 rozpočtový prebytok. Tento cieľ oznámil Osborne v júli minulého roka.

 

Guvernér Bank of England Mark Carney uviedol, že nie je vylúčené, že v priebehu leta bude potrebné pristúpiť k určitému uvoľneniu menovej politiky. Zároveň ale zdôraznil, že možnosti menovej politiky sú obmedzené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies