Britský minister financií avizoval zvýšenie daní

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 11:58 • 2 min
Britský minister financií avizoval zvýšenie daní

LONDÝN - Britský minister financií George Osborne v utorok oznámil, že Veľká Británia bude musieť zvýšiť dane a škrtnúť výdavky, aby sa vyrovnala s hospodárskymi ťažkosťami vyvolanými rozhodnutím voličov vystúpiť z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

"Rozhodne budeme musieť ľuďom poskytnúť fiškálnu istotu, budeme musieť ukázať krajine a svetu, že vláda dokáže fungovať v rámci svojich prostriedkov," povedal Osborne pre britskú rozhlasovú stanicu BBC. Na otázku rozhlasu, či to znamená, že sa zvýšia dane a obmedzia výdavky, Osborne odpovedal, "áno, samozrejme".


Po zverejnení výsledkov štvrtkového referenda, v ktorom sa britskí voliči vyslovili za odchod krajiny z EÚ, sa libra prepadla najnižšie za takmer 31 rokov a trhy sa otriasli. Minister financií uviedol, že Británia sa nachádza v období hospodárskej adaptácie. "Prispôsobujeme sa životu mimo EÚ, ktorý nebude tak ekonomicky ružový, ako bol v únii," povedal Osborne pre BBC.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies