Britský koncern BP kúpi sieť čerpacích staníc austrálskeho reťazca Woolworths

NETKY.SK • 29 December 2016, 08:30 • 2 min
Britský koncern BP kúpi sieť čerpacích staníc austrálskeho reťazca Woolworths

LONDÝN - Britská ropná spoločnosť BP kúpi od austrálskeho maloobchodného reťazca Woolworths sieť čerpacích staníc za 1,3 miliardy USD (1,25 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

Kontrakt zahrňuje 527 čerpacích staníc, ktoré zvýšia celkový počet staníc spoločnosti BP v krajine takmer na 880. V súčasnosti britská firma prevádzkuje v Austrálii 350 čerpacích staníc. Ďalším zhruba 1000 čerpacím staniciam pod kontrolou nezávislých obchodných partnerov dodáva spoločnosť BP pohonné látky.

 

Dohodu, ktorú dnes oznámili, musia ešte schváliť austrálske regulačné úrady. Celý kontrakt by mali dokončiť v priebehu budúceho roka.

 

Pre firmu BP dohoda umožní posilnenie jej pozície na trhu s pohonnými látkami. Pred kontraktom s Woolworths uzatvorila britská spoločnosť dohody aj s inými reťazcami, napríklad v Británii s reťazcom Marks & Spencer a v Nemecku so spoločnosťou REWE. Čo sa týka spoločnosti Woolworths, predaj siete čerpacích staníc je súčasťou procesu reštrukturalizácie, v rámci ktorého sa zbavuje vedľajších aktív.

 

(1 EUR = 1,0401 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona