Britský komik Sacha Baron Cohen venoval vyše 900-tisíc na pomoc Sýrčanom

NETKY.SK • 28 December 2015, 22:37 • 2 min
Britský komik Sacha Baron Cohen venoval vyše 900-tisíc na pomoc Sýrčanom

LONDÝN - Britský komik Sacha Baron Cohen spoločne so svojou austrálskou manželkou, hollywoodskou herečkou Islou Fisherovou, venoval 670.000 libier (907.850 eur) na pomoc Sýrii.

slovakia

left justify in out

Polovicu sumy dostane charitatívna organizácia Save The Children na zaočkovanie detí v severnej Sýrii proti osýpkam. A druhú polovicu Medzinárodný záchranný výbor na čele s bývalým britským ministrom zahraničných vecí Davidom Milibandom na vzdelávanie, zdravotnú starostlivosť, poskytnutie prístrešia a hygieny utečencom v Sýrii a susedných krajinách, informovala dnes BBC.

 

Anglický herec Sacha Baron Cohen je známy z filmov Diktátor, Ali G, Bruno, ale najmä z filmu Borat (2006), kde stvárnil kazašského televízneho reportéra vyslaného do Spojených štátov, aby tam urobil reportáž.

 

Výkonný riaditeľ Save The Children, Justin Forsyth, upozornil, že sa v Sýrii zrútil systém zdravotnej starostlivosti, v dôsledku čoho sa vrátili smrteľné detské choroby ako sú osýpky. "Sacha a Isla pomáhajú dnes upozorniť na túto tragédiu... Ich dar zachráni tisíce životov a ochráni časť z najzraniteľnejších detí," uviedol.

 

Miliband vyjadril nádej, že dar tohto hereckého páru bude "príkladom pre mnohých ďalších, ktorí hľadajú praktický spôsob, ako niečo zmeniť počas vianočného a novoročného obdobia".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies