Britský inštitút ponúka 100-tisíc za najlepší plán vystúpenia z EÚ

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 14:50 • 2 min
Britský inštitút ponúka 100-tisíc za najlepší plán vystúpenia z EÚ

LONDÝN - Britský pravicový inštitút v utorok vypísal súťaž o najlepší plán vystúpenia Británie z Európskej únie s odmenou 100 000 eur. Inštitút ekonomických záležitostí (IEA) uviedol, že chce nájsť presvedčivý projekt pre prípad, že britskí voliči podporia v referende odchod Británie z EÚ - takzvaný Brexit.

slovakia

left justify in out

Premiér David Cameron prisľúbil znovu prerokovať vzťah Británie s EÚ a potom uskutočniť v roku 2017 referendum o zotrvaní alebo vystúpení krajiny z únie. V súťažnej komisii budú bývalý minister financií Nigel Lawson a historik a televízny moderátor David Starkey.

Pred oficiálnym prezentovaním Ceny Brexit Lawson povedal, že je potrebné, aby referendu predchádzala dôkladná debata. "Doterajšie diskusie vyvolávali viac emócií ako informácií. Je potrebné, aby sme sa pozreli na politickú štruktúru, ktorú budeme potrebovať v prípade, že sa Británia rozhodne EÚ opustiť," povedal Lawson. Programový riaditeľ IEA Philip Booth zdôraznil, že cieľom súťaže je "nájsť seriózny a dôveryhodný plán (alebo alternatívne plány) pre Britániu, ak bude výsledkom referenda želanie Britov z EÚ vystúpiť". Do súťaže sa môžu zapojiť jednotlivci, skupiny aj organizácie. Zvláštna cena, 5000 eur, je určená pre víťaza v kategórii do 30 rokov. Británia nie je súčasťou 17-člennej eurozóny, no rozhodla sa ponúknuť cenu v eurách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies