Britský HDP podľa odhadu v druhom kvartáli vzrástol o 0,6 %

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 17:41 • 2 min
Britský HDP podľa odhadu v druhom kvartáli vzrástol o 0,6 %

LONDÝN - Britský hrubý domáci produkt (HDP) v druhom štvrťroku zdvojnásobil tempo svojho rastu a posilnil o 0,6 %. Vyplýva to z odhadu Národného inštitútu pre ekonomický a sociálny výskum (NIESR), ktorý zverejnil v utorok. Inštitút viedol, že rast ekonomiky krajiny v druhom kvartáli ťahal najmä súkromný segment služieb.

slovakia

left justify in out

NIESR, ktorý tempo rastu britskej ekonomiky odhaduje každý mesiac, uviedol, že dynamika hospodárstva krajiny za apríl až jún sa nezmenila v porovnaní s jej výkonom za marec až máj. Považuje sa to za znak silnejšieho zotavovania po tom, ako HDP Veľkej Británie v prvom kvartáli vzrástol o 0,3 %.

Inštitút zverejnil svoj odhad rastu ekonomiky po tom, ako oficiálne údaje ukázali, že britská priemyselná produkcia sa v máji zmenšila, a to najvýraznejšie od januára. Podľa prieskumov, ktorých výsledky zverejnili pred publikáciou ekonomického odhadu NIESR, však posilnili ceny britských domov, zlepšila sa podnikateľská dôvera a maloobchodné tržby stúpli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies