Britský finančný sektor dostal tento rok pokuty vo výške takmer 900 miliónov GBP

NETKY.SK • 8 December 2015, 16:41 • 2 min
Britský finančný sektor dostal tento rok pokuty vo výške takmer 900 miliónov GBP

LONDÝN - Britské úrady uložili tento rok finančnému sektoru pokuty vo výške približne 900 miliónov libier (1,24 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

To je ďalší dôkaz, že Británia sa približuje k tzv. americkému modelu dávania vysokých pokút firmám za podvody a rôzne prečiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Britský úrad pre dozor nad finančným trhom uložil tento rok bankám, poisťovniam, finančným spoločnostiam a jednotlivcom doteraz pokuty v celkovej výške 899 miliónov GBP. To je síce menej ako vlaňajších 1,5 miliardy GBP, ale tohoročný balík pokút je druhý najvyšší v histórii Británie a zhruba 13-násobne väčší ako za celý rok 2011.

 

Pokles celkovej výšky tohoročných pokút v porovnaní s vlaňajškom možno pripísať minuloročnej dohode piatich bánk, ktoré zaplatili 1,1 miliardy GBP za urovnanie sporu ohľadne manipulácií s devízovými kurzami. Podľa právnikov však možno v Británii pozorovať jasný príklon k americkému modelu tvrdých finančných postihov za podvody, manipulácie a zavádzanie.

(1 EUR = 0,72710 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies