Britský denník Guardian má prvú šéfredaktorku od svojho vzniku v roku 1821

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 12:00 • 2 min
Britský denník Guardian má prvú šéfredaktorku od svojho vzniku v roku 1821

LONDÝN - Novinárka Katharine Vinerová sa stane prvou šéfredaktorkou renomovaného britského denníka The Guardian od jeho vzniku v roku 1821.

slovakia

left justify in out

Oznámili to dnes samotné noviny s tým, že absolventka Oxfordskej univerzity v lete nahradí 60-ročného Alana Rusbridgera, ktorý z tejto funkcie odíde po 20 rokoch do čela spoločnosti Scott Trust. Tá vlastní mediálnu spoločnosť Guardian Media Group, ktorá vydáva denníky The Guardian a The Observer.

 

Štyridsaťtriročná Vinerová v súčasnej dobe zodpovedá za obsah webu Guardianu v Spojených štátoch a je Rusbridgerovou zástupkyňou. V nedávnom hlasovaní členov jednotlivých redakcií o Rusbridgerovom nástupcovi získala 53 percent hlasov.

 

Vinerová pracuje v Guardiane od roku 1997. Pôsobila okrem iného aj ako editorka jeho sobotňajšieho vydania, prílohy G2 či víkendového magazínu.

 

Denník Guardian je po časopise The Economist druhým významným periodikom vo Veľkej Británii, ktorý povedie žena.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies