Britský charitatívny výbor vyšetruje Oxfam za utajenie sexuálneho škandálu

NETKY.SK • 13 Február 2018, 13:07 • 2 min
Britský charitatívny výbor vyšetruje Oxfam za utajenie sexuálneho škandálu

LONDÝN - Charitatívny výbor pre Anglicko a Wales začal v utorok vyšetrovanie medzinárodnej humanitárnej organizácie Oxfam pre obvinenia, že zatajila sexuálne škandály na Haiti z roku 2011

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Britské média koncom minulého týždňa zverejnili informácie, z ktorých vyplýva, že personál Oxfamu, ktorý pôsobil na Haiti po ničivom zemetrasení z roku 2010, platil tamojším ženám za pohlavný styk. Podľa vyhlásenia charitatívneho výboru dokumenty, ktoré poskytol Oxfam, naznačujú, že charitatívna organizácia pravdepodobne v tom čase "úplne a priamo neuviedla podstatné podrobnosti o obvineniach".

 

Ako informovala spravodajská televízia Sky News, zástupkyňa generálneho riaditeľa Oxfamu v Británii Penny Lawrenceová v súvislosti s týmito informáciami v pondelok odstúpila z funkcie a za správanie humanitárnych pracovníkov na Haiti zobrala "plnú zodpovednosť". Ospravedlnila sa pritom aj britskej vláde, darcom i obyvateľom Haiti.

 

David Holdsworth, zástupca výkonného riaditeľa charitatívneho výboru, povedal, že záležitosti, ktoré vyšli v posledných dňoch najavo, "sú šokujúce a neprijateľné". Podľa neho je podstatné, aby sa situácia náležite prešetrila. V nedeľu sa navyše objavili ďalšie obvinenia, na základe ktorých táto organizácia mala zatajiť podobný sexuálny škandál aj v Čade z roku 2006.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona