Britský boxer Tony Bellew potvrdil ukončenie kariéry: Gong zaznel naposledy

NETKY.SK • 23 November 2018, 11:43 • 2 min
Britský boxer Tony Bellew potvrdil ukončenie kariéry: Gong zaznel naposledy

Liverpool - Britský boxer Tony Bellew potvrdil ukončenie profesionálnej kariéry. Ohlásil ho už začiatkom novembra, keď neuspel pri pokuse stať sa nesporným šampiónom ťažkej hmotnostnej kategórie (do 90,72 kg). Ukrajinský obhajca Oleksandr Usyk ho v Manchestri knokautoval v ôsmom kole.

slovakia

left justify in out

"Je čas, aby som konečne opustil ring, gong zaznel naposledy. Chcem sa všetkým poďakovať za podporu, ktorou ma zahŕňali celé roky. Oznamujem, že som oficiálne ukončil kariéru, už žiadne súboje. Odteraz sa budem len snažiť konať rozumne a správať sa slušne," citoval 35-ročného Bellewa portál The Telegraph.

 

Liverpoolčan zavesil rukavice na klinec s bilanciou 30-3-1. Celoživotný fanúšik futbalového FC Everton sa v roku 2016 práve v domovskom stánku svojho obľúbeného klubu Goodison Park stal majstrom sveta v ťažkej váhe. Proti Ilungovi Makabovi z DR Kongo sa už v prvom kole ocitol na podlahe, no vstal a v treťom kole knokautoval súpera, čo označil za svoj najväčší úspech.

 

"Čo by som povedal, keby mi promotér Eddie Hearn ponúkol sto miliónov libier za posledný zápas? Pravdepodobne by som povedal 'wow, wow,' potom by mi moja pani zrejme dala rozvodové papiere. Peniaze sú dobré, ale peniaze prichádzajú a odchádzajú," dodal Bellew.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies