Britský bankár sa priznal k manilupácii sadzby Libor

NETKY.SK • 8 Október 2014, 08:19 • 2 min
Britský bankár sa priznal k manilupácii sadzby Libor

LONDÝN - Britský bankár sa priznal k tomu, že sa podieľal na manipulácii referenčnej úrokovej sadzby Libor. Je to prvé priznanie viny v rámci škandálu, ktorý pred dvoma rokmi otriasol globálnym bankovým systémom. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný bankový manažér sa priznal pred londýnskym súdom, uviedol dnes britský finančný dohľad. Totožnosť bankára nie je z právnych dôvodov známa rovnako ako ani meno banky, v ktorej bol v tom čase zamestnaný.
      

V roku 2012 vyšlo najavo, že viaceré banky sa podieľali v rokoch 2007 až 2009 na manipulácii referenčnej úrokovej sadzby Libor, od ktorej sa odvodzujú sadzby pri medzinárodných transakciách v celkovej výške niekoľkých biliónov dolárov. Minimálna zmena sadzby môže mať vplyv v hodnote miliárd. V posledných dvoch rokoch niekoľko finančných inštitútov zaplatilo vysoké pokuty v USA a Británii v súvislosti s týmto škandálom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies