Britský akciový trh stúpol na vyše ročné maximum

NETKY.SK • 4 Október 2016, 13:39 • 2 min
Britský akciový trh stúpol na vyše ročné maximum

LONDÝN - Britský akciový trh sa v úvode utorkového obchodovania vyšplhal na viac ako ročné maximum. Index londýnskej burzy FTSE 100 si pripísal 1,3 percenta a posilnil na 7 072,79 bodu.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bolo to, že mnohé globálne spoločnosti sú kótované na londýnskej burze a ich ziskom zvyčajne prospieva, ak libra oslabuje. Britská mena pritom oproti doláru klesla na 31-ročné minimum 1,2760 USD/GBP, pretože sa zintenzívnili obavy investorov v súvislosti s plánmi britskej vlády na odchod z Európskej únie.


V súvislosti s oslabením libry a rastom londýnskeho akciového indexu portál bbc.com konštatoval, že zahraničné zisky takých nadnárodných spoločností, ako je farmaceutický gigant GlaxoSmithKline alebo veľké ťažobné firmy, sú vyššie pri opätovnej konverzii na libry. Britský akciový trh bol v úvode utorkového obchodovania lídrom posilnenia globálnych trhov. Francúzsky akciový index CAC 40 si prilepšil o 0,9 percenta na 4 494,67 bodu a index nemeckej burzy DAX stúpol o 0,8 percenta na 10 590,93 bodu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona