Britskú stranu UKIP opustila jej bývalá líderka Diane Jamesová

NETKY.SK • 22 November 2016, 09:31 • 2 min
Britskú stranu UKIP opustila jej bývalá líderka Diane Jamesová

LONDÝN - Europoslankyňa Diane Jamesová dnes oznámila, že odchádza zo Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), na čele ktorej tohto roku istý čas stála. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Jamesová uviedla, že síce UKIP opúšťa, ale v Európskom parlamente (EP) bude pôsobiť aj naďalej ako nezávislá poslankyňa. Za dôvod odchodu z UKIP-u označila svoj "zhoršujúci sa vzťah" so stranou.

 

Diane Jamesovú zvolili do čela strany 16. septembra po tom, ako z neho odstúpil známy zástanca odchodu Británie z EÚ Nigel Farage. Vo funkcii líderky strany však Jamesová zotrvala len 18 dní.

 

Po jej odstúpení sa prechodným vodcom UKIP-u opäť stal Farage, ktorý sa v ostatných dňoch zviditeľnil najmä budovaním priateľských vzťahov s novozvoleným americkým prezidentom Donaldom Trumpom. V súčasnosti si UKIP vyberá nového lídra, ktorého meno by malo byť známe na budúci týždeň.

 

Strana UKIP zohrala podľa agentúry AP významnú úlohu v presviedčaní britských voličov, aby v referende z 23. júna hlasovali za vystúpenie Británie z Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona