Britskú divadelnú adaptáciu románu Georgea Orwella 1984 uvedú na Broadwayi

NETKY.SK • 3 Február 2017, 15:52 • 2 min
Britskú divadelnú adaptáciu románu Georgea Orwella 1984 uvedú na Broadwayi

NEW YORK - Britská divadelná adaptácia románu Georgea Orwella 1984 bude uvedená v divadle Hudson Theatre na Broadwayi. Američania pripravujú premiéru tejto hry v čase spoločenskej diskusie, ktorej dominujú témy ako "newspeak" či dohľad.

slovakia

left justify in out

Producenti Sonia Friedmanová a Scott Rudin dnes informovali, že premiéra v Hudson Theatre je naplánovaná na jún. Súčasťou broadwayského tímu 1984 budú Chloe Lamfordová na scénu a kostýmy, Natasha Chiversová na svetelný dizajn či Tom Gibbons na zvukovú réžiu. Herecké obsadenie nezverejnili.

 

Autormi dramatizácie románu sú britskí režiséri a dramatici Robert Icke a Duncan Macmillan. Inscenácia 1984 získala najprestížnejšie britské divadelné ocenenie Cenu Laurencea Oliviera za réžiu.

 

Zásadný antiutopický román britského spisovateľa Georgea Orwella vyšiel v roku 1949. Román o spoločnosti riadenej "Veľkým bratom", v ktorej sa prekrúcajú a potláčajú fakty v opare tzv. "newspeaku", sa stal kultovým dielom.

 

Kniha sa navyše v ostatnom čase dostala na prvé miesto zoznamu najpredávanejších titulov spoločnosti Amazon.com, napísala agentúra AP.

 

Obnovený záujem Američanov o román 1984 vyvolali obvinenia vlády prezidenta Donalda Trumpa, že vo vlaňajších voľbách došlo k rozsiahlym podvodom a milióny ľudí hlasovali nezákonne proti nemu, ako aj skutočnosť, že prezidentov poradca začal používať termín "alternatívne fakty", vysvetľuje AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies