Britskú dcéru Lufthansy BMI získa pravdepodobne matka British Airways

NETKY.SK • 4 November 2011, 23:24 • 2 min
Britskú dcéru Lufthansy BMI získa pravdepodobne matka British Airways

Britskú dcéru Lufthansy BMI získa pravdepodobne matka British Airways - Doprava Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa by mala predať svoju britskú dcéru BMI spoločnosti International Airlines Group (IAG), ktorá je materskou firmou aerolínií British Airways

slovakia

left justify in out

img

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa by mala predať svoju britskú dcéru BMI spoločnosti International Airlines Group (IAG), ktorá je materskou firmou aerolínií British Airways a Iberia. Uviedli to zdroje blízke diskusiám, podľa ktorých by podrobnejšie informácie mohla poskytnúť IAG už v piatok (4.11.), keď oznámi hospodárske výsledky.
Kúpou BMI získa nový majiteľ 8,5 % z celkového počtu vzletových a pristávacích pozícií, ktoré BMI kontroluje na najväčšom európskom letisku Heathrow. British Airways týchto pozícií pritom už teraz kontroluje najviac.
Predaj je dobrou správou aj pre Lufthansu, ktorej zisk v 3. štvrťroku klesol o pätinu a navyše, len za predaj vzletových a pristávacích pozícií by mohla získať zhruba 300 miliónov libier (349,12 milióna eur). Dá sa očakávať, že IAG sa potom niektorých pozícií vzdá, aby zmiernila obavy úradov z príliš veľkej dominancie leteckej spoločnosti na trhu.

Zdroj: TASR/Bloomber,Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies