Britskí železničiari vyhlásili od 25. mája celoštátny štrajk

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 10:25 • 2 min
Britskí železničiari vyhlásili od 25. mája celoštátny štrajk

LONDÝN - Zamestnanci železníc v Británii uskutočnia tento mesiac celoštátny štrajk pre spor o svoje mzdy, oznámila dnes ich odborová organizácia RMT. Agentúra Reuters avizovala, že to vyvolá chaos v doprave pre milióny ľudí dochádzajúcich za prácou či do školy.

slovakia

left justify in out

Odbory uviedli, že 16.000 zamestnancov neziskovej spoločnosti Network Rail, ktorá je vlastníkom a prevádzkovateľom väčšiny železničnej infraštruktúry v Anglicku, Škótsku a Walese, vstúpi 25. mája o 18.00 h SELČ do 24-hodinového štrajku.

 

Členovia odborov tiež počas 48 hodín od 25. mája odmietnu akúkoľvek prácu nadčas alebo predĺžené pracovné zmeny.

 

Neschopnosť spoločnosti... nám nedáva inú možnosť než pristúpiť k rotujúcej priemyselnej akcii, vyhlásil generálny tajomník RMT Mick Cash.

 

V utorok odbory RMT informovali, že 80 percent ich členov podporilo štrajky a 92 percent menej radikálne akcie, ako je napríklad protestné opustenie pracoviska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies