Britskí zákonodarcovia varovali Obamu, aby nezasahoval do debaty o EÚ

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 14:02 • 2 min
Britskí zákonodarcovia varovali Obamu, aby nezasahoval do debaty o EÚ

LONDÝN - Skupina britských zákonodarcov varovala amerického prezidenta Baracka Obamu, aby nezasahoval do diskusie o tom, či má Británia zostať v Európskej únii. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Päť zákonodarcov a líder euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage v dnešnom otvorenom liste argumentujú, že zasahovanie do diskusie bude znamenať v Obamovom pôsobení v prezidentskom úrade "poľutovaniahodný míľnik". Obama v apríli pred návštevou Nemecka pricestuje i do Británie.


Zákonodarcovia, ktorí si želajú odchod Británie z 28-člennej EÚ, sa obávajú, že americký prezident využije svoju značnú popularitu na podporu kampane za zotrvanie tejto ostrovnej krajiny v únii. Kľúčové referendum o zotrvaní alebo odchode Británie z EÚ sa bude konať 23. júna. Signatári v liste tvrdia, že je "životne dôležité, aby na otázku existencie Európskej únie nevplývali zahraniční politici ani vonkajšie záujmy".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies