Britskí priemyselníci požadujú od vlády plán na minimalizáciu neistôt po brexite

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 12:15 • 2 min
Britskí priemyselníci požadujú od vlády plán na minimalizáciu neistôt po brexite

LONDÝN - Britská vláda by mala čo najrýchlejšie konať s cieľom minimalizovať súčasné neistoty, ktoré vyplynuli z hlasovania Britov za odchod z Európskej únie. Tie ovplyvňujú investičné rozhodnutia a spomaľujú tvorbu pracovných miest. Uviedla to predsedníčka Konfederácie britského priemyslu (CBI) Carolyn Fairbairnová. Informoval o tom portál RTTNews.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Fairbairnovej "to, čo Británia teraz potrebuje, je plán". Dodala, že CBI žiada premiéra, ministra financií a ďalších, aby predstavili hlavné priority, ktoré zmiernia súčasnú neistotu a podporia investície.

 

"V prvej fáze sa musí čo najskôr vytvoriť silné, pokojné a rozhodné vedenie," povedala Fairbairnová, ktorá zároveň dodala, že podnikatelia vítajú rozhodnutie odložiť aktivovanie článku 50 Zmluvy o Európskej únii. Ten rieši vystúpenie z EÚ. Odklad by podľa nej dal Britom a tamojšiemu priemyslu priestor na nadýchnutie sa.

 

Následne bude potrebné dohodnúť sa na princípoch, ktoré vytvoria základ pre nové vzťahy s Európskou úniou a zvyškom sveta. "(Britská) vláda by mala urobiť všetko pre zachovanie bezcolného a bezbariérového prístupu na jednotný trh Európskej únie," uviedla šéfka CBI.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies