VIDEO Britskí predajcovia oblečenia sťahujú z ponuky tovar s vlnou angorského králika

NETKY.SK • 16 December 2013, 18:00 • 2 min
VIDEO Britskí predajcovia oblečenia sťahujú z ponuky tovar s vlnou angorského králika

LONDÝN - Desiatky veľkých predajcov odevov v Británii zastavili nákup oblečenia obsahujúceho vlnu z angorských králikov po tom, ako vplyvná organizácia na ochranu práv zvierat upozornila na kruté zaobchádzanie s týmito zvieratami v Číne pri získavaní vlny z nich.

slovakia

left justify in out

Ochranárske združenie Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami (PETA) minulý mesiac zverejnilo videozáznam z Číny, ktorá je hlavným svetovým producentom angorskej vlny. Záznam ukazuje, ako násilne zamestnanci kožiarskej továrne musia strhávať z králikov kožu, pričom jasne doložili utrpenie zvierat pri tejto činnosti. PETA v súvislosti s tým vyzvala spotrebiteľov, aby si nekupovali oblečenie obsahujúce angorskú vlnu, ktorá sa objavuje najmä vo svetroch a šáloch či na ďalšom zimnom oblečení. Prvou spoločnosťou sťahujúcou oblečenie s angorskou vlnou z predaja sa stal internetový predajca ASOS. Následne sa k nemu pridali značky ako Next, Primark, New Look, Ted Baker, Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Evans, Miss Selfridge, Wallis či Burton.

"V súčasnosti uskutočňujeme návštevy na dodávateľských farmách, aby sme sa presvedčili, aká je skutočnosť. Nebudeme medzičasom objednávať ďalší tovar s obsahom angorskej vlny, kým nezhodnotíme výstup z našich previerok," pripojil sa podľa agentúry Reuters k aktivite obchodníkov i jeden z najväčších predajcov v Británii, sieť obchodov Marks & Spencer.

UPOZORNENIE: Video obsahuje zábery, ktoré nie sú vhodné pre slabšie povahy!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona