Britskí politici si uctili pamiatku zavraždenej poslankyne

NETKY.SK • 21 Máj 2017, 16:52 • 2 min
Britskí politici si uctili pamiatku zavraždenej poslankyne

LONDÝN - Britskí politici prerušili dnes na jednu hodinu kampaň pred nadchádzajúcimi predčasnými parlamentnými voľbami, aby si tak pripomenuli zavraždenú členku Dolnej snemovne Jo Coxovú.

slovakia

left justify in out

Na pamiatku poslankyne Labouristickej strany, ktorú 16. júna 2016 zabil ultrapravicový extrémista, usporiadali na poludnie spomienkové podujatia.

 

Coxová, ktorá bola známa proeurópskymi a proimigračnými názormi, sa stala obeťou útoku počas stretnutia s voličmi v anglickom meste Birstall. Strelným a bodným poraneniam podľahla týždeň pred referendom, v ktorom Briti schválili vystúpenie Spojeného kráľovstva z EÚ. Páchateľa vraždy odsúdili v novembri na doživotie.

 

Do dnešných spomienkových akcií sa zapojili okrem labouristov aj politici z vládnucej Konzervatívnej strany, liberálni demokrati, škótski nacionalisti a zelení. "Ďakujem všetkým kandidátom, ktorí sa zúčastnili dnes na tejto prestávke ako silnom znamení súdržnosti," napísal na sieti Twitter vdovec po zavraždenej poslankyni Brendan Cox.

 

Britská premiérka Theresa Mayová vyhlásila predčasné voľby na 8. júna s tvrdením, že jej Konzervatívna strana potrebuje posilniť svoj mandát pred vyjednávaním s EÚ o tzv. brexite.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies