Britskí monarchovia chystajú veľkú slávnosť: Prípravy na druhú kráľovskú svadbu roka vrcholia, hostia prichádzajú

NETKY.SK • 12 Október 2018, 10:10 • 2 min
Britskí monarchovia chystajú veľkú slávnosť: Prípravy na druhú kráľovskú svadbu roka vrcholia, hostia prichádzajú

LONDÝN - Británia sa dnes pripravuje na ďalšiu kráľovskú svadbu. Svoje áno si na Windsorskom zámku v Londýne povedia britská princezná Eugenie a jej dlhoročný priateľ Jack Brooksbank.

slovakia

left justify in out

Na obrade sa zúčastnia takmer všetci členovia britskej kráľovskej rodiny vrátane princezninej starej mamy, britskej kráľovnej Alžbety II.

 

Dvadsaťosemročná princezná Eugenie z Yorku, ktorá je dcérou princa Andrewa a Sarah Fergusonovej, vojvodov z Yorku, je deviatou v nástupníckej línií na britský trón. Pracuje v oblasti umeleckých galérií. Svedkyňou jej bude sestra, princezná Beatrice z Yorku.

 

Svadobný obrad sa začne o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ) v kráľovskej Kaplnke sv. Juraja v zámockom komplexe. Bude to na tom istom mieste, kde sa v máji zosobášili aj princ Harry s americkou herečkou Meghan Markleovou, ktorí následne dostali titul vojvoda a vojvodkyňa so Sussexu.

 

Na svadbu sa začali schádzať gratulanti. Predpokladá sa, že príde približne 850 hostí, medzi ktorými by mali byť napríklad Robbie Williams s manželkou Aydou Field, Ellie Goulding, Cara Delevingne, Cindy Crawford, David a Victoria Beckhamovci, James Blunt s manželkou Sofiou Wellesley či George a Amal Clooneyovci.

 

Snúbenci pozvali na svoj veľký deň tiež 1 200 zástupcov širokej verejnosti, zástupcov charít, ktoré podporujú, zástupcov windsorskej komunity a deti zo škôl, ktoré navštevovala princezná. Všetci zmienení pozvaní budú mať možnosť vidieť prichádzať hostí a samotný obrad im sprostredkuje živý prenos v areáli hradu. Tisícky ľudí, budú sledovať sobáš aj za hradnými múrmi. Mnohí priaznivci kráľovskej rodiny už prišli do Windsoru vo štvrtok, aby si mohli obsadiť najlepšie miesta na sledovanie svadobného sprievodu, ktorý by mal prejsť mestom na poludnie.

 

Princeznú Eugenie bude k oltáru sprevádzať viacero detí. Medzi nimi budú deti vojvodu a vojvodkyne z Cambridgea princ George a princezná Charlotte, dcéra Zary a Mikea Tindallovcov Mia Tindall, jej sesternice Savannah a Isla, krstná dcéra Eugenie Maud Windsor, dcéra Robbieho Williamsa Theodora a syn priateľov budúcich manželov Louis de Givenchy.

 

Svadobný obrad povedie windsorský dekan David Conner, ktorý tiež bude mať kázeň. Počas obradu zaspieva dve skladby Andrea Bocelli a hudobný sprievod na sobáši dotvoria aj členovia Royal Philharmonic Orchestra. Súčasťou bohoslužby bude aj osobná modlitba, ktorú napísal arcibiskup z Yorku John Sentamu.

 

img

Windsorský dekan David Conner

Zdroj: SITA

 

Po spomínanom sprievode sa dvojica zúčastní na recepcii v Sále svätého Juraja na Windsorskom hrade, ktorej hostiteľkou je kráľovná Alžbeta II. Nasledovať bude večierok v Royal Lodge - oficiálnom sídle otca nevesty princa Andrewa, vojvodu z Yorku. Rodiny snúbencov platia za súkromné aspekty svadby.

 

img

Hrad Windsor

Zdroj: SITA

 

Dvojica, ktorá sa zoznámila pred niekoľkými rokmi počas lyžovačky, sa zasnúbila v januári v Nikarague. Eugenie si po svadbe ponechá svoj titul a bude mať možnosť rozhodnúť sa, či si vezme manželovo priezvisko.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies