Britskí ministri: Prechodné obdobie nemôže byť využité na zastavenie brexitu

NETKY.SK • 13 August 2017, 10:19 • 2 min
Britskí ministri: Prechodné obdobie nemôže byť využité na zastavenie brexitu

LONDÝN - Veľká Británia potrebuje prechodné obdobie, aby sa zmiernili dôsledky jej vystúpenia z Európskej únie. Takáto fáza však nemôže byť využitá na zvrátenie brexitu, uviedli dnes dvaja vysokopostavení členovia britskej vlády.

slovakia

left justify in out

"Domnievame sa, že časovo obmedzené prechodné obdobie bude dôležité na to, aby sme presadili naše národné záujmy a dali podnikom väčšiu istotu - ale nemôže byť časovo neobmedzené; nemôžu to byť zadné dvierka pre zotrvanie v EÚ," napísali minister financií Philip Hammond a minister obchodu Liam Fox v spoločnom článku pre dnešné vydanie novín Sunday Telegraph.

Fox patrí k britským ministrom najviac podporujúcim brexit, pokým Hammond zastáva otvorene proeurópske postoje. Ich spoločné stanovisko tak predstavuje dôležitú zhodu medzi dvoma protichodnými frakciami v kabinete premiérky Theresy Mayovej, píše agentúra Reuters.

 

Bývalý britský minister zahraničných vecí David Miliband sa medzitým pridal k výzvam na to, aby voliči dostali možnosť vyjadriť sa k odchodu z EÚ v druhom referende - po tom, ako budú známe konečné podmienky brexitu.

 

Miliband, ktorý bol šéfom diplomacie za vlády dnes opozičných labouristov v rokoch 2007-10 a aj po odchode z politiky je považovaný za vplyvného centristu, v príspevku pre noviny Observer označil brexit za "bezpríkladný čin ekonomického sebapoškodzovania".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies