Britskí labouristi podporili zotrvanie v jednotnom trhu EÚ v čase po brexite

NETKY.SK • 28 August 2017, 06:00 • 2 min
Britskí labouristi podporili zotrvanie v jednotnom trhu EÚ v čase po brexite

LONDÝN - Hlavná britská opozičná strana dnes oznámila, že v čase "prechodného obdobia" po brexite podporí zotrvanie Spojeného kráľovstva v jednotnom trhu Európskej únie a v colnej únii.

slovakia

left justify in out

Ako oznámila Labouristická strana, vystúpenie Británie z jednotného trhu EÚ ihneď po marci 2019, kedy je dátum oficiálneho brexitu, na ktorom trvá vládnuca Konzervatívna strana, by bola "zbytočná" a "veľmi riziková cesta". 

 

Labouristický tieňový minister pre brexit Keir Starmer zdôraznil, že jeho strana chce, aby Británia ostala pri dodržiavaní podmienok svojho súčasného členstva v EÚ aj počas nešpecifikovaného prechodného obdobia až po konečný prechod na nové vzťahy EÚ-Británia. Labouristi by tiež nechali celkovo otvorenú aj možnosť zotrvania Británie v jednotnom trhu EÚ a v spoločnej colnej únii, dodal Starmer.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies