Britskí konzervatívci budú mať nového predsedu najneskôr do 2. septembra

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 17:57 • 2 min
Britskí konzervatívci budú mať nového predsedu najneskôr do 2. septembra

LONDÝN - Vplyvný poslanecký výbor britskej Konzervatívnej strany dnes oznámil, že strana bude mať nového predsedu najneskôr do 2. septembra. Nominácie kandidátov na predsedu začne prijímať v stredu a uzavrie ich vo štvrtok, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Výbor 1922, ktorý definuje politiku strany, rozhodol dnes na naliehavom zasadnutí, že voľby nového predsedu strany sa uskutočnia podľa rovnakých pravidiel ako v roku 2005. To znamená, že poslanci vyberú dvoch z kandidátov, z ktorých potom predsedu strany (a nového premiéra) zvolí celá členská základňa.

 

Takýto postup podľa agentúry AP favorizuje známe osobnosti.

 

Za čelných kandidátov v súboji o nástupcu premiéra Davida Camerona sú považovaní bývalý starosta Londýna Boris Johnson, ktorý bol tvárou kampane za vystúpenie Británie z EÚ, a ministerka vnútra Theresa Mayová, ktorá podporovala kampaň za zotrvanie v EÚ.

 

Výbor 1922 bol pomenovaný po schôdzke konzervatívnych poslancov z októbra roku 1922, ktorá viedla k ukončeniu koaličnej vlády konzervatívcov s liberálmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies