Britskí inštruktori vycvičili takmer 7000 ukrajinských vojakov

NETKY.SK • 29 Január 2018, 18:13 • 2 min
Britskí inštruktori vycvičili takmer 7000 ukrajinských vojakov

KYJEV - Takmer 7000 ukrajinských vojakov podstúpilo výcvik v obranných zručnostiach pod vedením britských vojenských inštruktorov v rámci operácie Orbital, informovala v pondelok britská veľvyslankyňa na Ukrajine Judith Goughová.

slovakia

left justify in out

"Spojené kráľovstvo zostáva odhodlané podporovať Ukrajinu," uviedla Goughová, ktorú citovala agentúra Ukrinform. Británia vo februári 2015 oznámila, že vyšle 75 vojenských poradcov a inštruktorov, aby pomohli ukrajinskej armáde znížiť mieru strát v bojoch proti proruským separatistom.

 

V júni 2015 vtedajší britský minister obrany Michael Fallon povedal, že Spojené kráľovstvo zintenzívni svoj výcvikový program pre ukrajinské ozbrojené sily. "Zdvojnásobíme náš výcvik ukrajinských síl. Doteraz prešlo výcvikom asi 650 príslušníkov. Do jesene ich bude takmer tisíc," povedal vtedy Fallon.

 

"Už sme ich školili v ošetrovateľstve na bojisku, pechotných zručnostiach, v logistike a taktike spravodajskej činnosti," spresnil Fallon s tým, že pribudne ešte výcvik v oblastiach lekárskej evakuácie, operácií za zimných podmienok a prieskumných zručností.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies