Britského výsadkára-násilníka odsúdili na deväť rokov väzenia

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 17:01 • 2 min
Britského výsadkára-násilníka odsúdili na deväť rokov väzenia

INNSBRUCK - Na deväť rokov väzenia odsúdili dnes v rakúskom Innsbrucku príslušníka britských ozbrojených síl, ktorý počas lyžiarskeho výcviku v alpskej republike koncom novembra 2014 vnikol do rodinného domu v obci Neustift im Stubaital v okrese Innsbruck-vidiek a znásilnil tam šesťročné dievča.

slovakia

left justify in out

Britského výsadkára, ktorý sa k trestným činom priznal, uznal Krajinský súd v Innsbrucku vinným z trestných činov znásilnenia a ťažkého sexuálneho zneužitia. 


Sudca Norbert Hofer v zdôvodnení rozsudku konštatoval, že išlo o jednu z najhorších foriem zneužitia dieťaťa a že je nemožné nájsť adekvátny trest za podobný zločin. 


Obžalovaný sa ospravedlnil obeti i rodičom dievčatka prítomným v súdnej sieni a konštatoval, že aj keď sa vzhľadom na konzumáciu alkoholu na inkriminovanú noc nepamätá, preberá zodpovednosť za svoje činy. 


Prokurátorka sa k vynesenému rozsudku zatiaľ nevyjadrila, obhajoba avizovala odvolanie, verdikt súdu tak zatiaľ nenadobudol právoplatnosť. 
Podozrivé zvuky začul v priebehu osudnej noci otec dieťaťa, ktorý páchateľa prichytil pri čine. Násilníka zadržali a odvtedy sa nachádzal vo vyšetrovacej väzbe v Innsbrucku. Výpoveď dieťaťa, ktoré sa podľa rodičov má medzičasom dobre, potvrdila aj expertíza súdnych lekárov. 


Hovorca innsbruckej prokuratúry Hansjörg Mayr pre tlačovú agentúru APA potvrdil, že sa medzičasom vie aj o ďalšom podozrení voči inému britskému vojakovi, ktorý sa mal niekoľko dní pred spomínaným znásilnením dievčatka pokúsiť o zneužitie spiacej ženy v hotelovej izbe. Keď sa poškodená počas jeho aktivít prebrala, od zámeru upustil. 


Rakúsko už v tejto súvislosti požiadalo britskú stranu o trestné stíhanie, takže v alpskej republike táto kauza nebude mať súdnu dohru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies