Britského princa Filipa prepustili z kliniky do domáceho liečenia

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 13:57 • 2 min
Britského princa Filipa prepustili z kliniky do domáceho liečenia

LONDÝN - Britský princ Filip, manžel kráľovnej Alžbety II., dnes po desiatich dňoch opustil nemocnicu, kde sa 7. júna podrobil prieskumnej operácii brušnej dutiny.

slovakia

left justify in out

Buckinghamský palác nezverejnil podrobnosti o jeho zdravotnom stave, informoval len, že princov stav sa uspokojujúco zlepšil. Očakáva sa, že rekonvalescencia po zákroku bude trvať asi dva mesiace. Princ, ktorý minulý týždeň oslávil 92. narodeniny, sa pri odchode z londýnskej kliniky usmieval a kráčal pevným krokom.

V nedávnom období bol Filip hospitalizovaný trikrát: v lete 2012 sa v nemocnici zotavoval z infekcie močového mechúra a z jej recidívy, časť vianočných a novoročných sviatkov v roku 2011 strávil v nemocnici kvôli zablokovanej tepne. Dovtedy sa princ tešil mimoriadne dobrému zdraviu, jeho návštevy lekárov súviseli skôr s jeho športovými aktivitami.

V novembri kráľovná s manželom oslávili 65. výročie sobáša a nedávno sa princ zúčastnil na slávnostnej bohoslužbe vo Westminsterskej katedrále pri príležitosti osláv 60. výročia korunovácie Alžbety II. Na slávnostnej vojenskej prehliadke pri príležitosti oficiálnych osláv narodenín britskej panovníčky ho v sobotu po boku kráľovnej zastúpil jej bratranec, vojvoda z Kentu.

Podľa vyjadrenia hostí zo záhradnej slávnosti v Buckinghamskom paláci, na ktorej sa Filip zúčastnil tesne pred nástupom do nemocnice, vyzeral princ uvoľnene a šťastne. Podľa kráľovského paláca "je jeho zdravie pevné".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies