Britské Tesco našlo konské mäso v mrazenej sekanej, stiahlo ju z pultov

NETKY.SK • 13 Marec 2013, 10:52 • 2 min
Britské Tesco našlo konské mäso v mrazenej sekanej, stiahlo ju z pultov

LONDÝN - Najväčšia britská sieť obchodov s potravinami Tesco dnes oznámila, že stiahla svoj mäsový výrobok - mrazenú sekanú po tom, čo v nej testami zistili dva až päť percent konského mäsa.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť spresnila, že stiahla z pultov 600-gramové balenia sekanej Tesco Simply Roast Meatloaf, teda pečeného mletého mäsa, vyrobeného od októbra 2012 do januára 2013 spoločnosťou Eurostock v severoírskej obci Craigavon. Informácie priniesla tlačová agentúra Reuters.

Tesco dodalo, že uskutoční vlastné dôkladné vyšetrovanie a pátranie po zdroji kontaminácie potravinového výrobku, až potom sa rozhodne o pokračovaní spolupráce s dodávateľom.

Testy 15 ďalších výrobkov od rovnakého výrobcu nepreukázali prítomnosť konského mäsa, uviedol technický riaditeľ Tesca Tim Smith vo vyhlásení.

Škandál s konským mäsom v Európe prepukol v januári, keď testy v Írsku odhalili, že niektoré hovädzie výrobky obsahovali aj konskú DNA. Škandál sa odvtedy rozšíril po celom kontinente a týkal sa veľkého počtu známych značiek. Vynútil si sťahovanie výrobkov z obchodov, vyvolal obavy spotrebiteľov a spustil tiež vládne vyšetrovania zložitého reťazca pri spracovaní potravín v regióne.

Smith uviedol, že Tesco preverilo vyše 500 výrobkov v rámci svojho programu testovania DNA a že toto bol štvrtý produkt predávaný pod značkou Tesca, ktorý bol testovaný pozitívne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies