Britské nízkonákladové aerolínie easyJet dosiahli rekordný zisk piaty rok v rade

NETKY.SK • 17 November 2015, 17:03 • 2 min
Britské nízkonákladové aerolínie easyJet dosiahli rekordný zisk piaty rok v rade

LONDÝN - Britská nízkonákladová spoločnosť easyJet oznámila za obchodný rok 2014/2015 rast zisku o vyše 18 %, čo predstavuje rekordný zisk už piaty rok po sebe.

slovakia

left justify in out

Aerolínie uviedli, že zisk pred zdanením vzrástol za obchodný rok 2014/2015, ktorý sa skončil v septembri, o 18,1 % na 686 miliónov libier (977,63 milióna eur). V predchádzajúcom obchodnom roku zaznamenala firma tento zisk na úrovni 581 miliónov libier. Tržby sa zvýšili o 3,5 % na 4,69 miliardy libier.

 

Pod ďalší úspešný rok sa veľkou mierou podpísalo zvýšenie počtu cestujúcich. Za skončený obchodný rok ich aerolínie prepravili 68,6 milióna, čo oproti predchádzajúcemu roku znamená rast o 6 %.

 

Šéfka spoločnosti Carolyn McCallová počíta s pozitívnym vývojom aj v nasledujúcich rokoch. Ako uviedla, dopyt na trhu by sa mal udržať a v prípade samotnej firmy easyJet sa očakáva rast počtu pasažierov približne o 7 % ročne.

 

Čo sa týka teroristického útoku na ruské civilné lietadlo z konca októbra, ktorý dnes Rusko potvrdilo, ako aj najnovších teroristických útokov v Paríži, McCallová nepredpokladá dlhodobejší vplyv týchto tragických udalostí na leteckú dopravu. Ako uviedla, história ukazuje, že napriek počiatočným obavám a dočasnému zníženiu záujmu pasažierov sa počty cestujúcich časom začnú opäť zvyšovať.

(1 EUR = 0,70170 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies