Britské krčmy, reštaurácie a kaviarne skracujú hodiny pre problémy s energiami

NETKY.SK • 14 November 2022, 15:00 • 2 min
Britské krčmy, reštaurácie a kaviarne skracujú hodiny pre problémy s energiami

LONDÝN - Viac ako pätina britských krčiem, reštaurácií a kaviarní skrátila v uplynulých troch mesiacoch otváracie hodiny, aby znížila náklady na energie. TASR o tom informuje na základe správy DPA.

slovakia

left justify in out

Nová analýza britského štatistického úradu (ONS) ukázala, že podniky v sektore pohostinstva, ktoré podávajú jedlo a nápoje, s väčšou pravdepodobnosťou než ktorékoľvek iné odvetvie zredukujú svoje podnikanie po obrovskom náraste účtov za energie. Štatistiky odhalili, že 21 % firiem v pohostinstve už skrátilo svoje otváracie hodiny, aj keď sú stále otvorené rovnaký počet dní. Ale zároveň 6 % podnikov v tomto odvetví uviedlo, že počas troch mesiacov zatvorili svoje prevádzky na dva alebo viac dní v týždni. Tieto spoločnosti označili v novembri za svoj hlavný problém ceny energií, podobne ako sektor ubytovania, ktorý za nimi len tesne zaostal. Britská vláda sa pritom v septembri zaviazala prispievať firmám na účty za energie. Firmy v pohostinstve, ktoré podávajú jedlá a nápoje, sú pod obzvlášť veľkým tlakom. Až 58 % z nich označilo za svoj hlavný problém náklady na energie, čo je skok z 39 % pred mesiacom. V dôsledku toho 41 % spoločností v sektore očakáva zvýšenie cien v novembri, zatiaľ čo v prípade ubytovania je to 36 % firiem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona