Britské ikony motoršportu spomínajú na Stirlinga Mossa

NETKY.SK • 14 Apríl 2020, 09:40 • 2 min
Britské ikony motoršportu spomínajú na Stirlinga Mossa

Legenda Formuly 1, skvelý jazdec a britský temperament pravého džentlmena. To všetko stelesňovala osobnosť v podobe Stirlinga Mossa. Počas víkendu nás vo veku 90 rokov navždy opustil. Napriek svojim nesporným kvalitám sa nikdy majstrovského titulu nedočkal, ale pre mnohých bol inšpiráciou a vzorom.

slovakia

left justify in out

Hamilton je vďačný za spoločné momenty 

"Nikdy nie je ľahké rozlúčiť sa. Môže to byť smutné, ale Stirling bude vždy v našich spomienkach a obrovskou súčasťou dedičstva britského motošportu. Budú mi chýbať naše rozhovory," uviedol súčasný šampión F1 Lewis Hamilton. Okrem iného spomenul aj to, že jeho priateľstvo so Stirlingom bolo netradičné. Dvoch ľudí z výrazne odlišných období a prostredí však spojila láska k pretekaniu, ktorú spoločne zdieľali. "Som vďačný za to, že som s ním zažil špeciálne momenty," uviedol na sociálnej sieti instagram šesťnásobný majster sveta Lewis Hamilton.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today we say goodbye to Sir Stirling Moss, the racing legend. I think it’s important that we celebrate his incredible life and the great man he was. Saying goodbye is never easy and can be sad but he will always be here, in our memories and will always be such a huge part of British Motorsports Heritage. I certainly will miss our conversations. To be honest, it was such a unusual pairing, our friendship. Two people from massively different times and backgrounds but we clicked and ultimately found that the love for racing we both shared made us comrades. I am truly grateful to have had these special moments with him. Sending my prayers and thoughts to his family. May he rest in peace🙏🏾

Príspevok, ktorý zdieľa Lewis Hamilton (@lewishamilton),

 

Kariéra legendárneho Brita 
Stirling Moss dosiahol šestnásť víťazstiev v F1, z toho trikrát triumfoval v Monaku. Štyrikrát skončil v poradí šampionátu na druhom mieste. V roku 1962 mal na okruhu Goodwood vážnu nehodu a na pol roka mal čiastočne ochrnutú ľavú časť tela. Najmä to sa podpísalo nad koncom jeho kariéry. Mal dcéru Allison, syna Elliota a v roku 1999 mu bol britskou kráľovnou Alžbetou II. udelený titul Sir.

 

 

Legenda o legende
"Smrť Stirlinga Mossa je obrovskou stratou pre celý motošport. Bol najdynamickejší a najcharizmatickejší pilot. Hovoril, chodil aj vyzeral ako motoristický pretekár. Nikdy nezískal titul, pretože vždy chcel jazdiť na britskom aute a v tom čase boli tie nemecké a talianske silnejšie. Pre mňa bol hrdina. Jeho manželke Susie chcem vyjadriť úprimnú sústrasť," uviedol na sociálnych sieťach jeden z najúspešnejších britských pilotov F1 Sir Jackie Stewart.

 

 

Menej víťazstiev, ale majster sveta 
Hold britskému krajanovi vzdal aj Jenson Button. Ten síce vyhral o jednu veľkú cenu menej než Moss, ale v roku 2009 sa dočkal vytúženého titulu. "Budú mi chýbať naše rozhovory, vaše vedomosti, vtipy, pomoc a nákazlivý úsmev. Stirling bol skutočným stelesnením pretekára. Odpočívajte. Pretekársky svet bez vás už nebude rovnaký. Moje srdce ide jeho úžasnej manželke Susie," napísal Button.
 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies